Orban lasă Rusia din braţe: Independenţa Ucrainei este necesară pentru securitatea UE

Până acum braţ la braţ cu Putin, premierul Ungariei a schimbat placa.

Imaginea articolului Orban lasă Rusia din braţe: Independenţa Ucrainei este necesară pentru securitatea UE

Orban lasă Rusia din braţe: Independenţa Ucrainei este necesară pentru securitatea UE

Ucraina trebuie să rămână un stat suveran, pentru a contracara ameninţarea la adresa securităţii Europei din partea Rusiei, a afirmat premierul ungar, Viktor Orban, într-o rară admitere a riscurilor pe care politicile Moscovei le prezintă pentru Bătrânul Continent.

Relatarea aparţine ziarul maghiar 24.hu. În cadrul unei întâlniri a Internaţionalei Democrate de Centru, al cărei vicepreşedinte este, Orban a spus că Europa este „unită în obiectivele ei” cu privire la Ucraina, dar că „părerile diferă în ceea ce priveşte instrumentele, în special sancţiunile”.

„Principalul este că Rusia să nu reprezinte o ameninţare la adresa securităţii Europei şi pentru aceasta avem nevoie de o Ucraina suverană”, a spus premierul Budapestei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].