Mii de locuitori din Herson sunt evacuaţi. Ei primesc bani de la autorităţile ucrainene

Ministerul Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar a anunţat că 2.500 de civili au părăsit zona Herson îndreptându-se spre alte regiuni sigure din Ucraina.

Oamenii sunt mutaţi prin „rute sigure” către Liov şi Khmelnytskyi, se arată într-o declaraţie.

Vicepremierul ucrainean, Iryna Vereshchuk, a spus că persoanele care pleacă primesc „plăţi în numerar” atunci când ajung la gară: 2.000 UAH (53 de dolari) pentru fiecare adult şi 3.000 UAH (80 de dolari) pentru fiecare copil sau persoană cu dizabilităţi.

„Oamenii contează pe sprijinul în numerar. Prin urmare, ei îl primesc imediat după sosire. Acest lucru dă încredere că statul va avea grijă de ei în noul loc”, a declarat Vereshchuk.

Cei care pleacă primesc şi certificate de persoane strămutate, dar şi ajutoare umanitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].