Daea: Despăgubirile pentru calamităţi sunt corecte

Despăgubirile pentru calamităţi sunt corecte, sunt necesare şi vin în sprijinul fermierilor ale căror producţii au fost afectate de secetă, afirmă Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Imaginea articolului Daea: Despăgubirile pentru calamităţi sunt corecte

Daea: Despăgubirile pentru calamităţi sunt corecte

„Despăgubirile pentru calamităţi sunt corecte, sunt necesare şi vin în sprijinul fermierilor ale căror producţii au fost afectate de secetă. Banii cuveniţi drept despăgubiri se acordă pe baza proceselor verbale de constare a gradului de afectare a producţiei şi nu raportat la suprafaţa însămânţată. Aceasta este regula pe baza căreia Comisia Europeană ne-a aprobat această schemă de ajutor de stat, o regulă logică şi firească. Intenţia unora de a calcula despăgubirile la suprafaţa însămânţată este incorectă”, a scris, miercuri seara, pe Facebook, Daea.

Potrivit acestuia, decizia ministerului a fost aceea să dea cât mai repede aceste despăgubiri şi o va face conform legii.

„Legea este valabilă şi pentru ministrul Agriculturii, şi pentru fermieri, şi pentru reprezentanţii lor!”, adaugă ministrul Agriculturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].