Rishi Sunak vrea legi mai dure pentru oprirea grevelor în sectoare esenţiale

“Sunt necesare noi legi dure. Dacă liderii de sindicate vor continua să fie nerezonabili, atunci este datoria mea să trec la acţiuni pentru protejarea vieţilor şi activităţilor publicului britanic”, a declarat Rishi Sunak în Camera Comunelor.

Downing Street a refuzat să specifice dacă Guvernul pregăteşte interzicerea dreptului la grevă în anumite sectoare, spre exemplu în cazul serviciilor medicale, în contextul în care angajaţii unităţilor de ambulanţe ameninţă cu declanşarea unei greve pe 21 decembrie. “Nu vrem să intrăm în propuneri politice specifice”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Numeroşi deputaţi din Partidul Conservator au criticat faptul că deciziile de blocare a grevelor nu au fost luate deja.

Peste un milion de angajaţi intenţionează să participe la greve în Marea Britanie în cursul lunii decembrie.

“Dreptul la grevă este o libertate fundamentală britanică. Cu inflaţia la nivelul de 11%, Rishi Sunak vrea să le îngreuneze angajaţilor şansele de a obţine condiţii mai bune de lucru şi salarii mai mari”, a reacţionat Frances O’Grady, liderul centralei sindicale TUC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].