Canada va furniza Ucrainei transportoare blindate

Canada va livra armatei ucrainene 200 de vehicule pentru transportul trupelor, a declarat miercuri, în cursul unei vizite la Kiev, ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, potrivit cotidianului Le Monde.

“Acest ajutor este evaluat la 90 de milioane de dolari şi este alocat în cadrul programului de asistenţă pentru Ucraina în valoare totală de 500 de milioane de dolari, anunţat de premierul Justin Trudeau în noiembrie 2022”, a afirmat Anita Anand după o întâlnire cu ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Canada a furnizat deja Ucrainei un sistem de rachete sol-aer, 39 de vehicule blindate de asalt, rachete antitanc, obuze şi muniţie.

Oleksii Reznikov a reafirmat, miercuri, cererea Ucrainei de a primi tancuri occidentale moderne. Este aşteptată o decizie a Germaniei privind furnizarea de tancuri Leopard sau autorizarea livrării acestor vehicule de către alte ţări.

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că va lua decizia în coordonare cu aliaţii. Washingtonul a evitat să furnizeze Ucrainei tancuri M-1 Abrams, deşi Pentagonul nu a exclus această posibilitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].