Jens Stoltenberg afirmă că statele NATO vor furniza armament mai avansat Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat, miercuri, că Ucraina va primi armament occidental mai modern, pentru a putea respinge invazia militară rusă, conform cotidianului Le Monde.

“Ne vom reuni la Baza Ramstein în cadrul Grupului de Contact pentru Ucraina, condus de Statele Unite, iar principalul mesaj va fi intensificarea susţinerii, prin furnizarea de arme mai puternice şi mai moderne”, a declarat Jens Stoltenberg la Forumul Economic Mondial, aflat în curs în orăşelul elveţian Davos.

Guvernul Germaniei nu a decis încă dacă va autoriza furnizarea de tancuri Leopard Ucrainei. Cancelarul Olaf Scholz a afirmat, la Davos, că Berlinul va oferi “sprijin nelimitat” Ucrainei, “cât timp va fi necesar”, dar nu a făcut nicio referire la tancurile de tip Leopard, potrivit site-ului Tagesschau.de.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].