Tomac, despre dosarul Schengen: Rareş Bogdan poate prelua ştafeta ca ministru de Interne

„România are nevoie de un nou ministru de Interne care să gestioneze dosarul aderării la Spaţiul Schengen. Următoarele luni se vor dovedi cruciale şi nu ne permitem să defilăm cu ministrul de Interne care a <înfrânt> în decembrie 2022. Pe 26 ianuarie, la Stockholm începe Consiliul informal JAI, unde se poate discuta mai pe larg despre şansele aderării României la Schengen. Lucian Bode poate foarte bine să meargă în instanţă să-şi caute <dreptatea> în privinţa acuzaţiilor cu care se confruntă în ţară, dar România nu poate aştepta după el. Preşedintele Iohannis – al cărui singur proiect de ţară este pe punctul de a eşua dramatic – trebuie să înţeleagă aceste realităţi şi să acţioneze în consecinţă”, afirmă Eugen Tomac.

Liderul PMP apreciază că „nu este momentul de calcule electorale sau de acţiuni sentimentale”.

„Ne trebuie rigoare şi hotărâre. Cea mai bună soluţie în acest moment este un nou ministru de Interne care să negocieze în numele ţării noastre. Având în vedere că este liderul grupului europarlamentarilor PPE din România, Rareş Bogdan poate prelua mai convingător ştafeta pentru câteva luni din postura de ministru de Interne dacă liberalii simt nevoia să-şi păstreze portofoliul. Mizez pe înţelepciunea Preşedintelui Iohannis, care îşi dă seama, în mod cert, că măcar acest obiectiv al aderării la Schengen trebuie să-l bifeze după două mandate altfel fără nicio realizare. Ne trebuie o acţiune politică rapidă pentru a da mai multă seriozitate întregului demers, pentru că toţi ambasadorii şi miniştrii ştiu că ministrul nostru de Interne are mari vulnerabilităţi acasă”, încheie Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].