Zelenski cere, la Davos, accelerarea livrărilor de armament în Ucraina: “Tirania avansează mai rapid decât democraţiile”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut miercuri, în discursul rostit prin videoconferinţă la Forumul Economic Mondial de la Davos, accelerarea livrărilor de armament occidental, în contextul invaziei militare ruse.

“Lansez un apel pentru rapiditate” în luarea deciziilor privind asistenţa militară oferită Ucrainei, a declarat Volodimir Zelenski, citat de cotidianul Le Monde.

Guvernul Germaniei nu a decis încă dacă va autoriza furnizarea de tancuri Leopard Ucrainei.

Tirania avansează mai rapid decât democraţiile“, a afirmat Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei i-a trimis miercuri o scrisoare omologului său din China, Xi Jinping, în care face apel la dialog, a anunţat Prima Doamnă, Olena Zelenska, care a înmânat scrisoarea delegaţiei chineze de la Davos. “Este vorba despre o invitaţie la dialog. Sperăm în mod sincer că vom avea un răspuns“, a subliniat Olena Zelenska.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].