Berlinul restricţionează accesul Ucrainei la tancuri. Ce condiţie au impus germanii

Germania va trimite tancuri Ucrainei doar în contextul în care Statele Unite sunt de acord să-şi trimită propriile tancuri. Cancelarul german Olaf Scholz a subliniat de mai multe ori în ultimele zile această clauză.

Berlinul are drept de veto asupra oricărei decizii a partenerilor, astfel că tancurile de fabricaţie germană, Leopard, nu vor fi implicate în conflict, deşi sunt cele mai potrivite.

Polonia şi Finlanda au promis că vor trimite tancuri Leopard dacă Germania le aprobă solicitarea.

Oficialii americani susţin că administraţia preşedintelui Joe Biden urmează să aprobe trimiterea de vehicule blindate de tip Stryker în Ucraina, dar nu este pregătită să-şi trimită propriile tancuri, inclusiv M1 Abrams.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].