Inter învinge rivala AC Milan într-o finală după 12 ani şi intră în posesia Supercupei Italiei

Întâlnirea anuală dintre câştigătoarea Coppa Italia şi campioana din Serie A s-a disputat pe Stadionul Internaţional Regele Fahd din Riyadh, Arabia Saudită.

“Băieţii au avut o abordare perfectă, am fost mereu ageri şi solizi. Primul nostru obiectiv al sezonului a fost să ne calificăm în optimile de finală ale Ligii Campionilor, iar al doilea a fost acest trofeu, aşa că este foarte plăcut pentru un antrenor să vadă acest lucru”, a declarat managerul lui Inter, Simone Inzaghi, pentru Sport Mediaset.

“Am rămas concentraţi, agresivi, determinaţi, toate ingredientele de care ai nevoie într-o finală”.

Dimarco a marcat primul gol după 10 minute, când a intrat în careu nemarcat şi a reluat în plasă centrarea lui Nicolo Barella.

Rafael Leao ar fi putut egala în minutul 16, dar portarul lui Inter, Andre Onana, a respins în corner şutul său dintr-un unghi.

Inter şi-a dublat avantajul după 21 de minute, când Dzeko a primit mingea pe stânga, l-a păcălit pe Sandro Tonali şi a tras în colţul din dreapta jos din interiorul careului.

Milan s-a trezit după al doilea gol şi a început să câştige posesia, forţând-o pe Inter să se poziţioneze în defensivă, dar nu a reuşit să găsească o breşă.

Cea mai bună şansă a Milanului a venit la un minut după pauză, când şutul centrare a lui Ante Rebic a lovit bara transversală.

Leao a reuşit să intre în careu patru minute mai târziu, dar atacantul milanez a tras puţin peste bară.

Martinez a consfinţit victoria în minutul 77, când a marcat cu un şut elegant, cu exteriorul piciorului stâng.

“Nu mă aşteptam la aşa ceva, deoarece cunosc calitatea jucătorilor mei, aşa că mă aşteptam la o prestaţie mai pozitivă”, a declarat după meci antrenorul Milanului, Stefano Pioli.

“În acest moment, ne luptăm să reacţionăm la o eroare, să rămânem uniţi ca echipă… lipsa rezultatelor începe să cântărească”.

Rezultatul marchează prima victorie a lui Inter în faţa lui Milan într-o finală de cupă italiană, după ce a pierdut Coppa Italia în 1977 şi Supercupa Italiei în 2011.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].