Şoc în Noua Zeelandă. Prim-ministrul ţării a demisionat

Prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern a susţinut o conferinţă de presă emoţionantă în care şi-a prezentat demisia oficială. În spatele deciziei liderei guvernului de la Wellington stă oboseala cronică şi lipsa motivaţiei.

“Sunt om. Politicienii sunt oameni. Dăm tot ce putem atâta timp cât putem şi avem timp. Şi pentru mine, a sosit timpul. Şase ani de muncă asiduă şi provocări şi-au luat tributul. Ştiu ce necesită această meserie. Din păcate, nu mai am suficiente resurse ca să o pot face cum trehuie. Plec pentru că cu un job atât de privilegiat vine cu o mare responsabilitate. Responsabilitatea de a şti când eşti persoana potrivită să conduci şi, de asemenea, când nu eşti”, a declarat Ardern.

Doamna Ardern avea 37 de ani în 2017 când a preluat poziţia de şef al guvernului Noii Zeelande, devenind astfel cea mai tânără femeie din lume în această funcţie.

Mandatul lui Ardern se va încheia nu mai târziu de 7 februarie. Următoarele alegeri din Noua Zeelandă vor avea loc pe 14 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].