Trump rămâne favorit pentru a fi candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024

Donald Trump este creditat cu 48% din intenţiile de vot în viitorul scrutin intern pentru desemnarea candidatului Partidului Republican la funcţia de preşedinte al Statelor Unite, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Morning Consult.

 

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a cărui popularitate este în ascensiune în contextul obţinerii unui nou mandat în noiembrie 2022, este la nivelul de 31% în rândul membrilor Partidului Republican. Ron DeSantis nu a decis încă dacă se va înscrie în cursa prezidenţială.

 

Fostul vicepreşedinte Mike Pence este la nivelul de 8%, urmat de Liz Cheney, fostă membră a Camerei Reprezentanţilor, creditată cu 3% din intenţiile de vot.

 

În ultima lună, rata de susţinere a candidaturii lui Donald Trump a fluctuat între 45% şi 50%, iar cea a lui Ron DeSantis a fost în jurul nivelului de 30%.

 

Însă sondajul relevă că Ron DeSantis ar fi favorit într-o eventuală cursă împotriva preşedintelui Joseph Biden, membru al Partidului Democrat. Ron DeSantis este creditat cu un avans de 3% (44% la 41%) în raport cu Biden, în timp ce actualul preşedinte al SUA are un avans de 3% faţă de Trump (43% la 40%), potrivit sondajului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].