Incidente grave la Chişinău: Protestatarii pro-ruşi au încercat să intre în sediul Guvernului din Moldova

Sute de protestatari ai partidului pro-rus Sor au ieşit în stradă în Chişinău, capitala Moldovei, cerând demisia guvernului preşedintelui Maia Sandu şi alegeri anticipate.

Imaginea articolului Incidente grave la Chişinău: Protestatarii pro-ruşi au încercat să intre în sediul Guvernului din Moldova

Protestatarii pro-ruşi încearcă au încercat să intre în sediul guvernului din Moldova

O parte, scrie presa moldovenească, inclusiv Newsmaker, a încercat să pătrundă în sediul guvernului. După ce au fost opriţi de poliţie, manifestanţii s-au îndreptat spre primărie. Câţiva au fost arestaţi.

„Facem apel la alegeri anticipate. Guvernul trebuie să plătească facturile oamenilor care au crescut de mai multe ori din vina autorităţilor. De asemenea, cerem să se respecte neutralitatea, aşa cum este scris în Constituţie, pentru ca ţara noastră să nu fie târâtă în operaţiuni de război”, a spus Vadim Fotescu, deputat Sor.

Potrivit Partidului Acţiune şi Solidaritate, al guvernului, demonstraţiile reprezintă o încercare de „destabilizare a situaţiei din ţară”.

Protestul, cu manifestanţi sosiţi din toată ţara, a fost organizat de Mişcarea Populară, care reuneşte diverse organizaţii printre care şi partidul Sor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].