Investitorii în imobiliare: Bucureştiul şi România au nevoie de infrastructură pentru dezvoltare

Investitorii în imobiliare spun că Bucureştiul şi România au nevoie de infrastructură pentru dezvoltare, de la drumuri la birouri şi locuinţe noi, scrie Ziarul Financiar.

Imaginea articolului Investitorii în imobiliare: Bucureştiul şi România au nevoie de infrastructură pentru dezvoltare

Investitorii în imobiliare: Bucureştiul şi România au nevoie de infrastructură pentru dezvoltare

Valoarea totală a investiţiilor imobiliare planificate în 2023 de investitorii activi în marile centre regionale ale României se situează între 700 de milioane de euro şi 1,2 miliarde de euro, însă investitorii cer predictibilitate, mai ales în Bucureşti, unde şi există cea mai mare cerere pentru birouri şi locuinţe noi.

Atragerea forţei de muncă re­prezintă prioritatea nu­mă­rul unu pentru investi­tori, iar aceştia merg într-un oraş sau altul pentru angajaţi. Dacă nivelul calităţii vieţii nu creşte, oamenii se vor îndrepta treptat către alte oraşe sau ţări şi implicit şi investiţiile vor fi pierdute, explică investitorii prezenţi în cadrul evenimentului The Trends orga­nizat de Bucharest Real Estate Club şi Romania Property Club.

„În Bucureşti sunt acum in­vestiţii în cercetare şi dez­vol­tare din partea compa­nii­lor germane cum ar fi Bosch spre exemplu. Cei mai mulţi investi­tori în pro­ducţie merg către zona Transilva­niei, datorită istoricului industrial, iar pentru IT şi sedii cen­trale merg că­tre Bu­cu­reşti. În ţară de ase­me­nea, sunt companii precum Continental, Hella sau Huf care investesc în centre R&D în România. Dacă în trecut companiile germane inves­teau în birouri de shared services, acum se con­centrează pe R&D“, a spus Sebas­tian Metz, director general şi membru în Con­siliul Director al AHK România, camera de co­merţ româno-germană.

Predictibilitatea, asigurarea unui flux con­stant de birouri noi şi rezidenţial care să acopere cererea din piaţă alături de infrastructura de transport au fost men­ţio­nate ca necesare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].