Discuţii despre ajutor militar între înalţi oficiali din domeniul apărării din Ucraina şi SUA

„Am discutat despre furnizarea în continuare a asistenţei necesare ţării noastre, în special vehicule, arme şi muniţii”, a scris Andriy Yermak pe Telegram.

Acesta a precizat că el, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, generalul de rang înalt Valeriy Zaluzhnyi şi alţi câţiva comandanţi şi oficiali de rang înalt au participat la întâlnire.

Partea americană a fost reprezentată de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, comandantul militar Mark Milley şi consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care Kievul încearcă să adune arme de la susţinătorii săi occidentali pentru a organiza o contraofensivă şi a încerca să recupereze teritoriul capturat de Moscova anul trecut.

Yermak a adăugat că Zelenski s-a alăturat la finalul reuniunii pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de Rusia de la invazia sa de acum aproape 13 luni.

„I-am informat pe aliaţii noştri în detaliu despre situaţia actuală de pe front, operaţiunile de luptă în cele mai dificile zone, precum şi despre nevoile urgente ale armatei ucrainene”, a declarat Yermak.

Forţele ucrainene au continuat vineri să reziste asalturilor ruseşti asupra oraşului în ruină Bakhmut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].