„Megxit” made în Danemarca: Prinţul Joachim se mută în SUA, pentru a lucra la ambasadă

La trei ani de la Megxit – evadarea din Londra a lui Harry şi a soţiei Meghan, sătui de rolul secundat pe care îl jucau – un alt cuplu regal, Prinţul Joachim al Danemarcei, cu cea de-a doua soţie, Marie, este gata să părăsească Europa, dar nu oricum, ci trântind uşa. Destinaţia: SUA.

Şi în acest caz se află dificultatea de a trăi în umbra fratelui mai mare destinat tronului: William va moşteni tronul la Londra, Frederick va moşteni coroana la Copenhaga. Minorii Harry şi Joachim sunt „Spare”. Şi asemănările dintre cele două cazuri reale sunt multe. Ei îşi reconstruiesc viaţa în afara regatului: Harry în Montecito în California, Joachim în Washington, unde va lucra ca ataşat.

„Sunt mândru de această oportunitate de a-mi reprezenta ţara la nivel internaţional”, a spus prinţul, după anunţul făcut de ministerul apărării că, de la 1 septembrie, al şaselea în linia de succesiune la tronul danez se va muta peste ocean. 

În cazul lui Joachim, titlurile de prinţ pentru copiii săi le-a fost efectiv smuls de bunica lor-regina Margrethe, decanul coroanelor Europei, cea mai longevivă regină pe tron..

Fiii prinţului Joachim prin hotărâre a reginei au „pierdut” astfel titlul de prinţ şi vor trebui să se mulţumească cu cel de conţi. Titlul de prinţ rămâne astfel doar copiilor moştenitorului tronului, prinţul Frederick al Danemarcei, soţul prinţesei Maria: al doilea în linie de succesiune este tânărul prinţ Christian. Joachim a fost căsătorit de două ori, mai întâi cu Alexandra Manley, născută în Hong Kong, apoi cu Marie, născută în Franţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].