Campion olimpic rus nu vrea să părăsească clubul militar Dynamo Moscova, în ciuda ameninţărilor CIO

Dalaloyan, medaliat cu aur la Tokyo 2020 în proba masculină pe echipe, a declarat că va continua să susţină Dynamo, un club militar, şi forţele de aplicare a legii cu care colaborează.

În general, nu s-a spus nimic pozitiv la Comitetul Executiv, bineînţeles“, a declarat Dalaloyan, în vârstă de 26 de ani, potrivit Sports.RU.

Am reprezentat Dynamo încă din copilărie. Şi, bineînţeles, clubul colaborează îndeaproape cu forţele de impunere a legii. La o anumită vârstă, structurile de putere m-au ajutat personal să mă menţin în clasamentul mondial. Fiecare om din ţara noastră este obligat să servească în armată, într-un fel sau altul, toată lumea este conectată cu forţele de aplicare a legii.

Comisia executivă a CIO a recomandat ca Rusia şi Belarus să fie interzise complet după ce Vladimir Putin a lansat invazia sa în Ucraina în februarie 2022.

Dar acum şi-a relaxat poziţia şi analizează modalităţi prin care sportivii să concureze în mod neutru, în anumite condiţii.

Nu este clar dacă afilierea la un club pro-armată ar încălca recomandarea CIO de a nu avea legături cu armata.

Nu s-a luat încă nicio decizie în ceea ce priveşte Paris 2024.

Bineînţeles, am nemulţumiri faţă de ceea ce se întâmplă“, a adăugat Dalaloyan. “Cred că nimeni nu va ceda la aceste recomandări. Cu toţii avem valori. Da, clubul meu Dynamo reprezintă forţele de ordine. Pentru mine este valoros faptul că reprezint Dynamo şi organismele de aplicare a legii. Sunt recunoscător că m-au ajutat să mă antrenez mai departe. Şi, din cauza unor recomandări, nu voi accepta să părăsesc clubul meu preferat, pe care l-am reprezentat toată viaţa mea. Sunt sigur că Comitetul nostru olimpic şi Ministerul Sportului vor contesta aceste recomandări şi vor face eforturi pentru a schimba cumva acest cadru. Toate acestea contribuie la faptul că ţara noastră minunată este mai puternică şi prosperă. Iar toate recomandările CIO nu fac decât să aducă discordie şi să divizeze acest sistem. Dar sper şi sunt sigur că nimeni nu va reuşi să facă acest lucru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].