Copiii care locuiesc cu câini sau pisici de companie “au mai puţine şanse de a dezvolta alergii alimentare” – studiu

Descoperirile, publicate în revista Plos One, ar putea ajuta la proiectarea unor studii viitoare privind copiii şi alergiile, au declarat oamenii de ştiinţă din Japonia.

 

Se crede că aproximativ unul din 12 copii mici din Marea Britanie suferă de o alergie alimentară, potrivit Independent.

 

Expunerea la animale de fermă în timpul sarcinii şi în copilăria timpurie este asociată cu un risc mai mic de alergii alimentare, au arătat cercetări anterioare.

 

Pentru cel mai recent studiu, Hisao Okabe, de la Universitatea de Medicină Fukushima, a folosit date de la 66.215 copii şi mamele lor care au făcut parte din studiul Japan Environment And Children’s Study.

 

Aproximativ 22% dintre aceştia au fost expuşi la animale de casă, în principal câini şi pisici, în timp ce se aflau în uter.

 

Copiii cu animale de companie de interior au avut o “incidenţă semnificativ redusă a alergiilor alimentare” în comparaţie cu cei cu câini de exterior, au descoperit cercetătorii.

 

Între timp, copiii expuşi la hamsteri, 0,9% din totalul grupului studiat, au avut o “incidenţă semnificativ mai mare a alergiilor la nuci”.

 

Descoperirile se bazează pe date auto-raportate şi nu pot determina dacă legătura dintre expunerea la animale de companie şi incidenţa alergiilor alimentare este cauzală, au precizat cercetătorii.

 

„Acest studiu a arătat că asocierea dintre expunerea la animale de companie în timpul dezvoltării fetale sau al copilăriei timpurii şi riscul de incidenţă a alergiilor alimentare până la vârsta de trei ani diferă în funcţie de combinaţia a doi factori: specia animalului de companie şi tipul de alergen. Expunerea la câini ar putea reduce riscurile de incidenţă a alergiilor la ouă, lapte şi nuci; expunerea la pisici ar putea reduce riscurile de alergii la ouă, grâu şi soia; expunerea la hamsteri ar putea creşte riscul de alergie la nuci”.

 

„Cu toate acestea, acest studiu a fost un sondaj bazat pe un chestionar şi nu am efectuat o evaluare obiectivă. Sunt necesare studii suplimentare care să utilizeze provocări alimentare orale pentru a evalua cu mai multă acurateţe incidentul alergiilor alimentare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].