Franţa interzice trotinetele electrice pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani

Cu această măsură, guvernul speră să reducă neplăcerile cauzate de acest mod de transport, care a devenit foarte popular în scurt timp, dar stârneşte şi rezistenţă.

 

Numărul deceselor şi rănilor grave din cauza accidentelor cu scuterele electrice a explodat. „Haosul” chiriilor în regim self-catering provoacă şi tensiune, mai ales în capitala Franţei, Paris. Duminică va avea loc un referendum care ar putea duce la interzicerea completă.

 

Guvernul francez încearcă să realizeze „reconciliere”. Trotinetele electrice ar putea fi o oportunitate dacă sunt amenajate corespunzător, potrivit ministrului Transporturilor. Creşterea limitei de vârstă de la 12 la 14 ani ar trebui să contribuie la acest lucru. De acum încolo, trotinetele trebuie să aibă şi lumini de frână şi semnalizatoare.

 

Reglementările pentru scutere electrice sunt, de asemenea, înăsprite treptat în afara Franţei, cum ar fi la Roma, Lisabona, Stockholm şi Oslo. Acum sunt interzise în Barcelona şi Montreal, de exemplu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].