Pâinea feliată conţine mai multă sare decât cartofii prăjiţi şi burgerii de la McDonald’s

Doar două felii de pâine albă Hovis conţin până la o cincime din doza zilnică maximă recomandată de sare zilnică, au constatat cercetării de la un ONG britanic, Action on Salt. 

Sarea din două felii face cât un burger de la McDonald’s, iar dintr-o singură felie este echivalentă cu un pachet de chipsuri sărate. 

Organizaţia nonprofit Action on Salt a cerut guvernului britanic condus de Rishi Sunak să stabilească ţinte de reducere a sării. 

Profesorul Graham MacGregor, preşedintele Action on Salt, a declarat: „Este o ruşine că majoritatea companiilor alimentare continuă să ne umple pâinea cu atât de multă sare inutilă. De prea mult timp industria alimentară s-a ocupat de sănătatea publică, pe cheltuiala noastră. Este timpul ca Guvernul să nu mai lase oamenii să moară inutil”. 

Potrivit The Sun, sarea este unul dintre cei mai mari contributori la hipertensiunea arterială.

Unu din trei britanici suferă de această afecţiune care creşte riscul de boli cardiace, atac de cord şi accident vascular cerebral. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].