Sir Alex Ferguson şi Arsene Wenger au fost incluşi în Premier League Hall of Fame

Cu 13 dintre aceste campionate, Ferguson este cel mai decorat manager din istoria competiţiei. El este singurul antrenor care a câştigat Premier League de trei ori la rând, în două ocazii diferite.

Ferguson a declarat: “Sunt cu adevărat încântat să fiu inclus în Premier League Hall of Fame. Este o onoare atunci când primeşti o astfel de recunoaştere. Cu toate acestea, nu este vorba doar despre mine ca persoană. Este vorba despre munca de la Manchester United şi despre legătura pe care am avut-o de-a lungul multor ani, aşa că sunt mândru şi pentru club, pentru staff şi pentru jucătorii mei.

“Treaba mea a fost să trimit fanii acasă fericiţi. Istoria lui United şi propriile mele aşteptări au fost lucrurile care m-au condus, iar apoi a trebuit să încerc să îmi dezvolt toţi jucătorii cu aceleaşi aşteptări şi să mă asigur că putem merge şi le putem atinge.

“Consider că Arsene este un membru foarte demn de a fi introdus în echipă, deoarece a transformat Arsenal Football Club în mod fantastic. A devenit o echipă cu care era greu de concurat şi amândoi ne doream să câştigăm, ceea ce ne-a motivat şi mai mult. De-a lungul anilor de la retragere, mergeam împreună la cină într-un mic restaurant pe care îl cunoaşte bine în Elveţia. Este un om cu adevărat interesant şi mă bucur de compania lui, dar este în continuare treaba mea să aleg vinul!”

Wenger a sosit în Anglia în 1996, fiind unul dintre primii antrenori străini din Premier League, şi a dovedit rapid că scepticii s-au înşelat, transformând-o pe Arsenal în câştigătoare a titlului şi schimbând cultura fotbalului englezesc cu expertiza sa în materie de scouting şi dietă.

Francezul a câştigat trei titluri în Premier League cu Arsenal, inclusiv un sezon “Invincibilii”, 2003/04, cel în care tunarii au fost neînvinşi.

Wenger a declarat: “Sunt foarte recunoscător că am fost selectat pentru Premier League Hall of Fame. Întotdeauna am vrut să oferim ceva special fanilor, iar atunci când ai jucători capabili de lucruri remarcabile, cel mai important lucru pentru mine este obligaţia de a atinge perfecţiunea.

“Mi-ar plăcea să fiu cunoscut ca o persoană care a iubit Arsenal, care a respectat valorile clubului şi care l-a lăsat într-o poziţie în care poate creşte şi deveni şi mai mare.

“Să împart acest lucru cu Sir Alex este o mare onoare pentru mine. Este ca între doi boxeri, vă luptaţi ca nebunii şi mergeţi împreună până la capăt. La sfârşitul zilei, ai respect şi va fi o mare oportunitate să ne întâlnim cu el, să împărţim o sticlă bună de vin şi amintiri din vechile noastre bătălii.”

În afară de Ferguson şi Wenger, în Hall of Fame-ul Premier League mai sunt 16 persoane.

Alan Shearer şi Thierry Henry au fost primii doi fotbalişti incluşi, când Hall of Fame a fost creat în 2021. Ei au fost urmaţi mai târziu în acel an de Eric Cantona, Roy Keane, Frank Lampard, Dennis Bergkamp, Steven Gerrard şi David Beckham.

În 2022, au fost incluşi Wayne Rooney, Patrick Vieira, Sergio Aguero, Didier Drogba, Vincent Kompany, Peter Schmeichel, Paul Scholes şi Ian Wright.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].