Stroe: Parlamentul aduce toate companiile din energie în zona contribuţiei de solidaritate

Parlamentul a modificat taxa de solidaritate din energie pentru a corecta inechităţile iniţiale. Amendamentul care aduce toate companiile din energie în zona contribuţiei de solidaritate, propus de senatorul PNL Alexandru Nazare, a beneficiat de susţinerea coaliţiei şi a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor. Această modificare legislativă este un act de dreptate şi corectitudine pe care PNL l-a susţinut de la bun început”, scrie pe Facebook Ionuţ Stroe.

El precizează că amendamentul clarifică metoda de calcul prin care se determină ponderea activităţilor care compun cifra de afaceri a unei companii şi ia în calcul preţurile de vânzare din anii fiscali 2022 şi 2023.

În acest mod, prin amendamentul senatorului PNL şi asumat de către coaliţie, se elimină aplicarea dezechilibrată a taxării, care făcea diferenţe între companiile care au un model de afacere constituit dintr-un singur cod CAEN şi cele care derulează mai multe activităţi, pe coduri CAEN multiple. Banii care vor fi colectaţi din taxarea profitului excedentar obţinut ca urmare a creşterii preţurilor produselor energetice vor fi utilizaţi pentru finanţarea schemei de compensare a tarifelor la energie, investiţii în eficienţă energetică şi dezvoltarea autonomiei ţării în acest domeniu”, încheie Stroe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].