Tottenham refuzată pentru moment de doi antrenori importanţi

Spurs a confirmat duminică seară că au convenit de comun acord să se despartă de Conte după o serie de eşecuri, dar mai ales după conferinţa de presă a meciului cu Southampton, în care şi-a catalogat jucătorii drept “egoişti”.

Fostul asistent al lui Conte, Cristian Stellini, a fost numit interimar până la finalul sezonului, în timp ce se caută un nou antrenor permanent. Această căutare ar putea fi complicată de decizia FIFA de a-l exclude din fotbal pe directorul general al echipei, Fabio Paratici.

Doi dintre antrenorii doriţi de Spurs sunt în prezent în şomaj, Nagelsmann plecând recent de la Bayern Munchen, iar Pochettino este şomer de când a părăsit Paris Saint-Germain anul trecut.

Cu toate acestea, surse citate de 90min susţin că ambii ar prefera să aştepte până în vară pentru a-şi decide viitorul.

Nagelsmann şi-ar dori să conducă într-o zi în Premier League, dar nu este în niciun caz o prioritate pentru el în acest moment.

Un aspect interesant în ceea ce priveşte potenţiala înţelegere a lui Nagelsmann sau Pochettino cu Spurs este că ambii aşteaptă să vadă dacă postul de la Real Madrid va fi disponibil.

Viitorul lui Carlo Ancelotti la Santiago Bernabeu rămâne incert după ceea ce pare că va fi pierderea titlului din La Liga. Presa spaniolă vehiculează informaţia conform căreia nici măcar recâştigarea Ligii Campionilor UEFA nu ar putea fi suficientă pentru a-i salva postul.

Real Madrid s-a mai arătat interesată de serviciile lui Nagelsmann şi Pochettino în trecut, însă au exista îndoieli legate de performanţele lor. Aceste îndoieli au fost atenuate după ce ambii şi-au condus echipele spre glorie în Bundesliga şi Ligue 1.

Dincolo de Nagelsmann şi Pochettino, un alt candidat aflat pe lista scurtă a lui Spurs este Luis Enrique, care a rămas fără un loc de muncă din decembrie, când a părăsit postul de selecţioner al Spaniei, după eliminarea de la Cupa Mondială de fotbal din 2022.

Ultimul loc de muncă la un club a fost ocupat de Enrique timp de trei ani la Barcelona, între 2014 şi 2017. El a câştigat tripla în primul sezon în care a revenit pe Camp Nou şi a câştigat cel puţin un trofeu în fiecare an cât a condus Barca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].