Un lanţ de brutării şi cafenele din SUA adoptă plata prin scanarea palmei

Compania a anunţat săptămâna trecută că va lansa în următoarele luni cititoare biometrice care vor permite clienţilor să acceseze informaţii despre cardurile de credit şi conturile de fidelitate prin scanarea palmei. Denumit Amazon One, sistemul a fost dezvoltat de Amazon şi este utilizat în unele aeroporturi, stadioane şi magazine alimentare Whole Foods.

 

Panera, care are peste 2.000 de locaţii în întreaga ţară, este primul lanţ de restaurante la nivel naţional care va utiliza acest instrument. Prin intermediul noului program, vizitatorii îşi vor scana palmele pentru a fi întâmpinaţi după nume şi pentru a primi recomandări de comenzi personalizate pe baza preferinţelor din trecut. De asemenea, aceştia vor putea plăti cu ajutorul tehnologiei de scanare a palmelor.

 

Extinderea Amazon One în alte unităţi decât cele ale Amazon s-a confruntat cu un control pe scară largă. În 2021, Denver Arts & Venues a renunţat la planurile de a utiliza tehnologia de scanare a palmelor pentru intrarea fără bilet la concertele de la Red Rocks Amphitheater din Denver, după opoziţia grupului pentru drepturi digitale Fight for the Future, potrivit The Guardian.

 

„Comoditatea marginală, în cel mai bun caz, de a scana o mână în loc de un bilet nu este o scuză pentru a implementa o tehnologie care va exacerba sistemele violente şi va provoca daune incomensurabile”, a declarat grupul.

 

Panera nu a precizat unde va fi disponibilă tehnologia, dar a declarat că aceasta a fost deja implementată la o serie de brutării-cafenele din St Louis, Missouri, unde se află sediul companiei. Programul de fidelizare al Panera include aproximativ 52 de milioane de membri.

 

Amazon şi-a lansat tehnologia de citire a palmelor în locaţiile Amazon Go la sfârşitul anului 2020, iar acum se confruntă cu un proces legat de încălcarea confidenţialităţii, după ce un cumpărător din New York a afirmat că clienţii nu au fost notificaţi corespunzător că astfel de date vor fi colectate.

 

Susţinătorii confidenţialităţii spun că aceste date prezintă un risc ridicat de a fi piratate şi furate şi, spre deosebire de parole, nu pot fi schimbate după ce sunt compromise. Legislatorii au ridicat aceste îngrijorări în trecut cu Amazon One. În 2021, senatorii Bill Cassidy din Louisiana, Amy Klobuchar din Minnesota şi Jon Ossoff din Georgia au cerut informaţii suplimentare despre acest program.

 

Extinderea de către Amazon a colectării de date biometrice prin Amazon One ridică întrebări serioase cu privire la planurile Amazon pentru aceste date şi la respectarea confidenţialităţii utilizatorilor, inclusiv cu privire la modul în care Amazon poate utiliza datele în scopuri publicitare şi de urmărire”, au scris atunci senatorii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].