IGN: “Dezvoltarea unui joc video te poate costa 1 miliard de dolari”

 Miercuri, Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) din Marea Britanie a blocat fuziunea Microsoft şi Activision Blizzard din cauza implicaţiilor sale pentru jocurile în cloud. Pe lângă schimbarea fundamentală a viitorului Microsoft şi Activision Blizzard, documentul lansat alături de această decizie a dezvăluit destul de multe detalii despre cerinţele financiare în creştere din spatele jocurilor AAA.

Într- un raport masiv asupra deciziei , CMA a dezvăluit că unii editori majori raportează că jocurile lor AAA pot costa peste 1 miliard de dolari.

Potrivit raportului, jocurile AAA care sunt acum deschise cu potenţiale lansări în 2024 sau 2025 primesc de obicei bugete de dezvoltare de 200 de milioane de dolari sau mai mult – Call of Duty a depăşit deja doar 300 de milioane de dolari în costuri de dezvoltare, iar următorul titlu Grand Theft Auto va fi probabil. necesită un buget de dezvoltare de 250 milioane USD sau mai mult. Când luăm în considerare costurile de marketing, acest număr poate ajunge la peste 1 miliard de dolari, un studio mare raportând că dezvoltarea unei francize majore a costat 660 de milioane de dolari, iar marketingul a costat aproape 550 de milioane de dolari.

Aceste costuri demonstrează o creştere semnificativă faţă de acum cinci ani, când majoritatea jocurilor AAA aveau bugete între 50 şi 150 de milioane de dolari.

Hotărârea CMA, care citează un raport al grupului de informaţii despre piaţă IDG, a dezvăluit şi detalii despre cerinţele tot mai mari de dezvoltare pentru noile titluri Call of Duty.

„Trebuie să facem atât de mult conţinut pentru Call of Duty încât nici măcar nu ne mai putem sprijini pe un studio principal”, a spus Activision în raport. “Acum avem nevoie de aproape 1,5 studiouri de conducere pentru fiecare CoD anual. Acest tip de presiune a lăţimii de bandă ne obligă să folosim din ce în ce mai mult furnizori. Nu văd că asta se va schimba prea curând.”

 

IGN 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].