Asaltul de la Capitol Hill: liderul extremiştilor, condamnat la 18 ani de închisoare

Şeful grupului de extremă dreaptă din SUA, Oath Keepers, a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru răzvrătire în dosarul revoltei de pe Capitol Hill din 6 ianuarie 2021, relatează CNN.

Stewart Rhodes „reprezintă o ameninţare persistentă şi un pericol pentru Statele Unite”, a declarat judecătorul federal Amit Mehta, citind sentinţa împotriva liderului Oath Keepers.

Este cea mai grea pedeapsă dictată la adresa persoanelor implicate în insurecţia în care mii de susţinători „trumpieni” s-au îndreptat spre Capitoliu cu scopul de a opri proclamarea lui Joe Biden ca noul preşedinte al Statelor Unite.

Rhodes, care nu a pătruns în clădirea care găzduieşte Congresul, a fost considerat unul dintre organizatorii revoltei şi condamnat pentru o serie de culpe federale, printre care „seditious conspiracy”, care prevede o pedeapsă de maximum 20 de ani.

Procuratura, reprezentată de Departamentul de Justiţie, a cerut 25 de ani, adăugând circumstanţa agravantă a faptului că Rhodes, în calitate de fost soldat, şi-a încălcat jurământul militar de credinţă faţă de instituţiile americane. Apărarea ceruse o pedeapsă maximă de 16 luni, adică timpul petrecut până acum în închisoare de către inculpat.

Un alt membru al grupării de extremă-dreapta „Oath Keepers”, Kelly Meggs, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, în urma incidentelor de la Capitoliu, informează CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].