Cioloş: Cu ţâfnă îi tratează Iohannis pe profesorii care au decis să continue greva

„Ţâfnă. Cu ţâfnă îi tratează preşedintele Iohannis pe profesorii, învăţătorii şi educatorii care au decis să continue greva. Din păcate, Guvernul şi Preşedintele îi servesc României educate nervi şi oprirea dialogului. Este inadmisibil ca oameni care îşi cer drepturile – fie că sunt sau nu îndreptăţiţi, fie că Guvernul are sau nu are de unde să îndeplinească cerinţele – să fie certaţi, de la cel mai înalt nivel al statului român. Este simptomul unor metehne vechi prin care autorităţile, în loc să îi servească, tratează cetăţenii cu dispreţ”, afirmă Dacian Cioloş.

Eurodeputatul REPER spune că se aştepta „la o mediere înţeleaptă, nu la opacitate şi reacţii nervoase”.

„În acest moment, Iohannis a golit de sens rolul de mediator pe care Preşedintele ar trebui să îl aibă în societate”, încheie Cioloş.

Preşedintele Klaus Iohannis speră că profesorii se vor întoarce de marţi la şcoală, în urma ordonanţei date de Guvern. „Nu mai au pentru ce să facă grevă”, a spus şeful statului.

„Cum îndrăzneşte cineva să pună în dificultate examenele naţionale? Este o generaţie întreagă care trebuie să dea BAC şi să meargă la universităţi. Deci, îi punem în dificultate? Este o generaţie întreagă care dă examenul de capacitate. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut, încă o dată, le-au dat tot ce au cerut, acum în ce temei să mai continue greva? Şi dacă liderii de sindicat naţionali şi judeţeni nu se înţeleg între ei, dascălii vor înţelege foarte bine acest semnal”, mai spune şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].