Hăncescu: În OUG nu apare principala revendicare referitoare la salariul profesorului debutant

„Principala revendicare a noastră e cea legată de garantarea printr-un act normativ a faptului că în noua grilă de salarizare profesorul debutant va pleca de la salariul mediu brut pe economie şi că toată grila se va construi ţinând cont de vechime, grade şi aşa mai departe. S-a publicat în Monitorul Oficial ordonanţa şi nu se face nicio referire legat de acest lucru, spune Simion Hăncescu, preşedinte FSLI.

El afirmă că personalul din Educaţie vrea „să vadă dovada clară că acest lucru se va pune în practică.

1Dacă nu se va da o altă ordonanţă care să scrie negru pe alb că acest lucru se va întâmpla, mai departe răspunde guvernul României, nu noi. (…) Nu se face referire nici măcar la acel principiu pe care noi l-am cerut – salariul debutantului să plece de la salariul mediu brut pe economie. Ni se spune că, de fapt, în expunerea de motive (notoa de fundamentare – n.r.) este trecut în acest lucru, care nu are putere juridică. Vreau ca guvernul să demonstreze oamenilor că cerinţa noastră este legiferată”, încheie Hăncescu.

„Negocierile s-au încheiat. Acesta este mesajul pe care îl transmitem public”, spunea purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la briefing-ul de presă susţinut după şedinţa Executivului.

La rândul său, ministrul Ligia Deca a afirmat că ceea ce a fost adoptat astăzi este răspunsul Guvernului la solicitările federaţilor sindicale: „Chestiunile care ţin de legea salarizării urmează să fie clarificate în discuţia cu Ministerul Muncii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].