Senatorul Chuck Schumer vrea menţinerea Senatului SUA în sesiune până aprobă planul bugetar special

“Vom lucra până când vom finaliza această sarcină. Timpul este un lux pe care Senatul nu îl are”, a declarat senatorul democrat Chuck Schumer, avertizând, potrivit publicaţiei The Hill, că Statele Unite riscă să intre în incapacitate de plăţi “în mai puţin de patru zile”.

Camera Reprezentanţilor a aprobat în procedură de urgenţă proiectul care prevede creşterea temporară a plafonului datoriei suverane, pentru a evita intrarea Statelor Unite în incapacitate de plăţi. Proiectul, rezultatul unui acord între preşedintele SUA, Joseph Biden, şi Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a fost adoptat cu un raport de voturi de 314 la 117.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat constant că Statele Unite riscă să ajungă în situaţia intrării în incapacitate de plăţi. Acest lucru se va întâmpla pe 5 iunie, a atras atenţia Janet Yellen.

Pentru a deveni lege, proiectul creşterii plafonului datoriei suverane trebuie aprobat de Congres şi promulgat de preşedintele Biden. În Senat, procedura de aprobare a proiectului este tergiversată din cauza unor dispute privind alocarea de fonduri, inclusiv pentru asistenţa acordată Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].