Victimele atacului de la Chişinău sunt un poliţist şi un agent de securitate. Atacatorul ar fi un mercenar din grupul Wagner

Primul a fost împuşcat poliţistul de frontieră, iar al doilea a fost un gardian de la Aeroportul Internaţional Chişinău, care ar fi încercat să-l dezarmeze pe atacant.

Poliţistul a murit, iar în cazul gardianului unele surse citate de pulsmedia.md spun că este în stare gravă, altele că acesta ar fi decedat deja.

Cel care a comis atacul este cetăţean străin căruia nu i s-a permis intrarea în Republica Moldova. El ar fi scos o armă şi a efectuat mai multe împuşcături în zona sterilă de pe aeroport.

Se pare că pistolarul este cetăţean al Federaţiei Ruse şi a ajuns la Chişinău cu o cursă din Turcia.

După atac, acesta a fost reţinut.

„Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială FULGER au reuşit să anihileze agresorul care a făcut două victime în urmă cu puţin timp la Aeroportului Internaţional Chişinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit şi primeşte îngrijiri medicale. Confirmăm existenţa a 2 victime. Activitatea comercială şi regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte”, transmite Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].