Salvatorii români din Franţa vin acasă

Toţi cei 60 de salvatori români, care în cea de-a doua jumătate a lunii august i-au sprijinit pe omologii francezi, au început joi deplasarea către România.

Imaginea articolului Salvatorii români din Franţa vin acasă

Salvatorii români din Franţa vin acasă

20 dintre pompieri, dislocaţi în insula Corsica, s-au întors în ţară cu două aeronave din dotarea Forţelor Aeriene Române – Ministerul Apărării Naţionale.

Alţi 40 de salvatori, care au avut baza de operaţii stabilită la Şcoala Naţională Superioară de Ofiţeri de Pompieri – ENSOSP din oraşul Aix-en-Provence, au început deplasarea în această dimineaţă, pe cale terestră, împreună cu mijloacele tehnice dislocate pe teritoriul Francez.

Începând cu data de 30 iulie 2023, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a participat cu un modul naţional specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor franceze în gestionarea acestui tip de risc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].