SUA au donat României o aeronavă militară de transport C-130H2 Hercules

„Livrarea aeronavei C-130H2 Hercules s-a realizat în data de 15 septembrie, iar în perioada 17 – 29 septembrie echipa mobilă de antrenament americană (U.S. Mobile Training Team) a desfăşurat antrenamente în Baza 90 Transport Aerian împreună cu echipajul românesc, pentru familiarizarea acestuia cu noile echipamente de la bordul aeronavei. Până la finalul anului 2023, România va mai primi încă o aeronavă tip C-130H2, în cadrul Programului Excess Defense Articles”, anunţă reprezentanţii MApN, într-un comunicat de presă.

Forţele Aeriene Române mai au în dotare patru aeronave de transport C-130 B şi două aeronave C-130 H (ultima primită în anul 2021).

„Programul C-130H Hercules are o importanţă capitală atât pentru Forţele Aeriene Române, cât şi pentru Forţele Armate ale României, în integralitate. Avionul C-130 Hercules are o istorie bogată, perfecţionată prin misiuni de transport începând cu anul 1996, când modelele C-130B au fost integrate în flota de transport. Cu o experienţă vastă de zbor de 19 ani în Afganistan, începând de la Operaţiunea Enduring Freedom şi extinzându-se în continuare în misiuni în Irak, Mali, Balcani, precum şi în diferite zboruri naţionale şi internaţionale, Escadrila 901 a Forţelor Aeriene a demonstrat fără îndoială curajul, eficacitatea şi contribuţia sa nepreţuită în misiuni. Introducerea modelor H, provenite din inventarul SUA, sporeşte capacitatea de transport a Forţelor Aeriene Române şi duce la creşterea capacităţii de răspuns, caracteristici specifice unei forţe aeriene moderne”, a spus comandorul Emil Tecuceanu, comandantul Bazei 90 Transport Aerian, se arată în comunicatul ministerului.

C-130H Hercules este o aeronavă de transport versatilă şi fiabilă, care poate îndeplini mai multe misiuni cum ar fi transportul aerian, evacuare medicală, asistenţă umanitară şi ajutor în caz de dezastru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].