Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, într-un top internaţional al atracţiilor de iarnă

Printre experienţele de iarnă recomandate de publicaţia britanică se mai găsesc sejururile în zone muntoase extrem de izolate din centrul Islandei (munţii Kerlingarfjöll), perfecte pentru amatorii de drumeţii sălbatice, admirat aurora boreală şi cerul înstelat, aventurile finlandeze cu sănii trase de reni în căutarea lui Moş Crăciun şi cazare în căsuţe din copaci, croaziere norvegiene unde se vor bucura de viaţa sălbatică nordică, o plimbare cu sania trasă de câinii şi multe alte experienţe polare, excursia pe continentul alb în Argentina, o adevărată oportunitate pentru observarea pinguinilor, albatroşilor, balenelor sau delfinilor, în mediul natural, vizitarea celui mai sudic oraş al planetei – Ushuaia şi o călătorie epică cu trenul prin munţii stâncoşi ai Canadei.

Referindu-se la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, jurnaliştii britanici consideră că ineditul obiectiv şi experienţa trăită aici de turişti reprezintă piesa de rezistenţă a unui pachet ce cuprinde un tur ale
celor mai pitoreşti oraşe medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munţii Harghitei, vizitarea capitalei României etc.

Conform acestora, ultima noapte a sejurului în ţinutul lui Dracula va fi petrecută în camerele Hotelului de gheaţă la Bâlea Lac, unde se va putea ajunge doar după un drum cu telecabina. Nu vor lipsi plimbările cu snowmobilul, distracţia pe pista de tubing sau la săniuş, o cină cu patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheaţă.

Echipa Hotelului de Gheaţă anunţă că a început pregătirile pentru startul sezonului 2023 – 2024.

„Avem încrederea că, atunci când condiţiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers şi straturile de zăpadă şi gheaţă de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al şaptesprezecelea Hotel de Gheaţă, construcţie inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munţilor Făgăraş.

Chiar dacă mai sunt încă de rezolvat destul de multe chestiuni organizatorice şi nu lipsesc nici unele incertitudini independente de planurile şi dorinţele noastre, am reuşit crearea unei strategii pe care ne-o dorim pusă în practică, astfel încât să putem aduce un număr cât mai mare de turişti străini în România, o nouă bucurie celor care ajung în iarna aceasta la Bâlea Lac”, transmit organizatorii.

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din „cărămizi” de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor scăzute.

Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud – est a Europei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].