Războiul din Ucraina, ziua 677. Rachetele au şuierat deasupra Ucrainei şi în ultima zi din an / Mesajele celor doi preşedinţi / Zelenski a premiat medici militari, Putin a închis ceremoniile şi a jurat că merge până la capăt pe front

Zelenski: Anul nostru Nou înseamnă a acţiona pentru libertate

„Anul Nou în modul ucrainean nu înseamnă doar salutarea oamenilor, ci şi acţiunea”, este începutul mesajului de sfârşit de an transmis de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe profilul său de Telegram. „Nu numai că ne dorim, dar facem totul pentru ca dorinţele noastre să devină realitate. Noi, ucrainenii, ştim mai bine decât oricine că un mâine mai bun nu vine singur, pentru că ne apărăm fiecare mâine cu propriile noastre mâini”, conchide mesajul liderului de la Kiev.

Zelenski: apărătorii noştri sunt forţa şi mândria naţiunii

„Astăzi am premiat 700 de războinici şi câţiva medici cărora le suntem cu toţii recunoscători pentru că ne-au salvat militarii. La 31 decembrie, 1 ianuarie, în fiecare sărbătoare şi în fiecare zi a săptămânii, Ucraina noastră este apărată de aceşti oameni. Ei sunt forţa şi „mândria noastră”. Preşedintele ucrainean a spus acest lucru într-un pasaj al discursului său de Anul Nou. „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care sunt pe front şi celor care ne apără cerul ucrainean chiar acum, în această zi. Din păcate, şi astăzi sunt atacuri ruseşti. Şi băieţii ne vor apăra cerul în această seară şi mâine”, a adăugat el.

Zelenski: în 2024, cât mai multe resurse pentru a lupta împotriva răului rusesc

„Le mulţumesc tuturor celor care lucrează şi vor lucra în întreprinderile noastre de apărare şapte zile pe săptămână şi tuturor celor care vor continua să comunice cu partenerii Ucrainei mâine, 1 ianuarie, fără să piardă timpul, pentru ca anul viitor ţara noastră să aibă cât mai multe capacităţi. pentru a combate răul rusesc”. Astfel, preşedintele ucrainean, Zelenski, a încheiat discursul său de Anul Nou.

Atac rusesc asupra Herson: un băiat a murit şi un copil a fost grav rănit

În urma exploziei unui proiectil rusesc la Herson, un băiat a murit, iar un copil a fost internat în spital. Acest lucru a fost raportat de şeful administraţiei militare regionale Herson, Oleksandr Prokudin. „Inamicul a lovit Hersonul. La acel moment, erau copii lângă un magazin. Un băiat de 14 ani a murit pe loc. Un băiat de 9 ani este în stare foarte gravă. Are o leziune cerebrală. Medicii se luptă cu el. viaţă”, a scris Prokudin.

Mass-media rusă: atac asupra Belgorodului comandat de Zelenski

Ordinul de a efectua un raid în oraşul rusesc Belgorod a venit, se pare, direct de la preşedintele ucrainean. Aşa transmite postul de televiziune Russia Today, citând surse din forţele de securitate din Moscova. „Zelenski i-a dat personal ordinul şefului serviciilor secrete ucrainene, Budanov, să efectueze un atac masiv asupra Belgorod”, a spus sursa. Batalionul ucrainean „Kraken” ar fi fost cel care a desfăşurat acţiunea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].