Cutremur cu magnitudinea 7,6 în Japonia. Autorităţile au emis o alertă de tsunami. / “EVACUAŢI” este mesajul afişat de televiziunea naţională

UPDATE Locuitorilor din zona de coastă Noto, în prefectura Ishikawa, li s-a cerut “să se evacueze imediat către zone mai înalte”, a anunţat postul naţional de televiziune NHK. Autorităţile au avertizat că în Noto vor fi valuri de până la 5 metri înălţime. De asemenea, au emis avertizări de tsunami pentru prefecturile vecine Niigata şi Toyama, unde au spus că valurile ar putea ajunge la 3 m.

Televiziunea publică a afişat “EVACUAŢI” cu litere mari, îndemnând locuitorii să se refugieze pe terenuri mai înalte, în ciuda vremii de iarnă.

Cel mai mare operator de energie nucleară din ţară, Kansai Electric, a declarat că nu a existat “nicio anomalie” la centralele nucleare din zona afectată.

Avertizare de tsunami

Agenţia meteorologică japoneză a emis o alertă de tsunami de-a lungul regiunilor de coastă vestice ale prefecturilor Ishikawa, Niigata şi Toyama.

Se crede că tsunami de până la 5 metri înălţime ar putea ajunge la Noto, în prefectura Ishikawa, potrivit agenţiei meteorologice.

Valuri de peste 1 metru înălţime au lovit coasta oraşului Wajima din prefectura Ishikawa, a raportat NHK.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].