CSM, despre incidentul de la Judecătoria Motru: Activitatea instanţei nu a fost afectată

CSM spune că a fost vorba despre „o deflagraţie a gazului inergen”, provenit de la o butelie dintr-un ansamblu de 5 butelii folosite pentru stingerea incendiilor, care se afla în arhiva de conservare a Judecătoriei Motru, acestea fiind în garanţie.

„Explozia a avut loc în arhiva de la etajul unu a Judecătoriei Motru, în timp ce instanţa era închisă, şi nu a produs victime, fiind înregistrate numai pagube materiale, respectiv un zid al clădirii a fost afectat, urmând a fi efectuată o expertiză de specialitate pentru a se verifica dacă a fost afectată structura de rezistenţă a clădirii”, transmite CSM.

Pompierii din cadrul ISU Gorj au acţionat pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, fiind efectuate în continuare cercetări cu privire la cauzele incidentului produs.

La faţa locului sunt prezenţi experţi din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani pentru analiză şi constatări, precum şi reprezentanţi ai Arhivelor Naţionale pentru a oferi suport.

„Activitatea instanţei nu a fost afectată, şedinţele de judecată derulându-se în continuare conform programării acestora, iar registratura Judecătoriei Motru funcţionează normal”, mai arată CSM.

Prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, pompierii din cadrul ISU Gorj au fost anunţaţi că la sediul în care îşi desfăşoară activitatea Judecătoria Motru a avut loc o refulare a gazului dintr-o butelie a instalaţiei fixe de stingere în cazul producerii unor incendii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].