Avertizarea Pentagonului: Dacă Ucraina pierde, NATO va lupta împotriva Rusiei

Declaraţia a fost făcută în timpul audierii din cadrul Comitetului pentru Servicii Armate al Camerei Reprezentanţilor din SUA, potrivit European Pravda.

Secretarul Apărării a subliniat, printre altele, că aprobarea unei finanţări suplimentare pentru Kiev este importantă pentru a preveni o situaţie în lume ,,în care o ţară poate redesena graniţele vecinilor săi şi poate prelua în mod nelegitim teritoriul suveran”, relevă sursa citată.

Ulterior, Austin a precizat că, dacă Ucraina pierde pe câmpul de luptă, ţările baltice ar putea fi ameninţate.

,,Dacă eşti un stat baltic, eşti cu adevărat îngrijorat dacă eşti următorul. Ei îl cunosc pe Putin. Ei ştiu de ce este capabil. Şi, sincer, dacă Ucraina cade, chiar cred că NATO se va afla într-o luptă cu Rusia“, a declarat oficialul, în timpul audierii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].