Erdogan spune că Turcia va susţine un nou şef NATO în funcţie de nevoile şi aşteptările sale

Preşedintele turc Tayyip Erdogan i-a spus duminică premierului olandez Mark Rutte că Ankara va susţine un candidat la şefia NATO pe baza aşteptărilor şi nevoilor sale, a declarat preşedinţia turcă, citată de Reuters.

Imaginea articolului Erdogan spune că Turcia va susţine un nou şef NATO în funcţie de nevoile şi aşteptările sale

Erdogan spune că Turcia va susţine un nou şef NATO în funcţie de nevoile şi aşteptările sale

Erdogan i-a spus, într-o convorbire telefonic, premierului demisionar Rutte că Turcia se aşteaptă ca noul şef al NATO să servească nevoile şi interesele aliaţilor în ceea ce priveşte combaterea terorismului şi să ţină cont de sensibilităţile aliaţilor care nu sunt membri ai Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al biroului său.

Mark Rutte este susţinut de mai mulţi aliaţi pentru a prelua poziţia de secretar general al NATO.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la începutul lunii martie, că intră în competiţie pentru funcţia de secretar general al NATO. „Îmi asum această candidatură în numele României, cu toată responsabilitatea”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].