O familie găseşte fosilele celei mai mari reptile marine cunoscute vreodată

Rămăşiţele fosilizate ale unui maxilar gigantic lung de peste 2 metri au fost găsite pe o plajă din Somerset în mai 2020. Oasele aparţin fălcilor unui ihtiozaur, un tip de reptilă marină preistorică.

Experţii estimează că uriaşa creatura ar fi putut avea o lungime de peste 25 de metri, depăşind cu mult orice altă reptilă marină cunoscută, conform Sky News.

Reynolds şi Ruby, pe atunci în vârstă de 11 ani, au găsit primele bucăţi din maxilar în timp ce căutau fosile pe plaja din Blue Anchor. Cei doi au căutat apoi alte bucăţi şi au contactat un paleontolog la Universitatea din Manchester. Acesta a luat apoi legătura cu un colecţionar experimentat de fosile.

Astfel, cercetătorii au dezvăluit că maxilarele aparţin unei noi specii de ihtiozaur uriaş care ar fi fost de mărimea unei balene albastre.

Oasele au o vechime de aproximativ 202 milioane de ani, din perioada Triasicului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].