Se renunţă definitiv la rejucarea meciurilor din Cupa Angliei din sezonul 2024-25

FA a adăugat că toate tururile Cupei FA se vor juca în weekend-uri începând din sezonul viitor, iar tururile patru şi cinci, plus sferturile de finală, vor avea loc exclusiv în afara meciurilor din Premier League.

“Din prima rundă propriu-zisă, competiţia se va desfăşura fără rejucări”, a precizat FA.

“Formatul actual, care nu are rejucări începând cu runda a cincea, a fost extins pe toată durata competiţiei propriu-zise, având în vedere modificările calendarului determinate de extinderea competiţiilor UEFA.

„Finala Cupei Angliei va avea loc acum în penultimul weekend al sezonului din Premier League, într-o sâmbătă exclusivă, fără ca niciun meci din Premier League să aibă loc în aceeaşi zi”.

Pauza de la jumătatea sezonului a fost, de asemenea, eliminată din calendar, pentru a permite ca Premier League să înceapă la jumătatea lunii august şi pentru a oferi o pauză mai lungă la finalul sezonului.

Eliminarea treptată a rejucărilor din ultimele runde ale Cupei Angliei a fost criticată, unii comentatori spunând că este o altă erodare a importanţei celei mai vechi competiţii interne de cluburi din lume.

În trecut, cluburile mai mici care după tragerea la sorţi au jucat pe terenul adversarelor de prim rang în Cupa Angliei s-au bucurat de câştiguri financiare în urma obţinerii de meciuri de baraj.

„Acest nou acord între FA şi Premier League consolidează FA Cup şi oferă acestui turneu foarte special weekend-uri exclusive într-un calendar din ce în ce mai încărcat”, a declarat Mark Bullingham, directorul general al Federaţiei engleze de fotbal, într-un comunicat, citat de Reuters.

„Noul program asigură că magia Cupei este protejată şi îmbunătăţită, lucrând în acelaşi timp pentru întregul joc englezesc.”

Ca parte a acordului, Premier League va creşte finanţarea pe care o oferă piramidei fotbalistice engleze, oferind 33 de milioane de lire sterline în plus pentru dezvoltarea fotbalului juvenil.

Premier League oferă deja o finanţare de 100 de milioane de lire sterline echipelor din ligile inferioare.

„Această (investiţie) va îmbunătăţi facilităţile pentru comunităţile şi cluburile din ligile inferioare din întreaga ţară, prin intermediul Football Foundation şi Premier League Stadium Fund”, a declarat directorul executiv al Premier League, Richard Masters.

Semifinalele Cupei Angliei din acest sezon vor avea loc la sfârşitul săptămânii, Manchester City, deţinătoarea trofeului, urmând să înfrunte sâmbătă pe Chelsea, iar Coventry City pe Manchester United, duminică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].