Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti a adus Secţia 26 de Poliţie în Mall Grand Arena

Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti implementează cele mai bune soluţii care să le ofere oamenilor din Sudul Capitalei acces facil la servicii publice de calitate şi, totodată, un grad sporit de acces la informaţii, care să soluţioneze, în timp util, nevoile fiecăruia dintre membrii comunităţii.

Astfel că, după ce a mutat în Mall Grand Arena, Direcţia de Poliţie Locală, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Sectorul 4 aduce în aceeaşi incintă şi Secţia 26 Poliţie, precum şi primul Centru de consiliere şi informare antidrog din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, destinat adolescenţilor expuşi riscului consumului de substanţe interzise.

Ca urmare a nevoii stringente de a asigura un climat de ordine şi siguranţă în cartierele nou înfiinţate în sudul Sectorului 4, Sectorul 4 a făcut demersurile necesare astfel încât, începând de astăzi, 18 aprilie, în sediul din Grand Arena Mall să funcţioneze şi Secţia 26 Poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Având ca areal de acoperire zona de sud a sectorului, Secţia 26 este relocată astfel, din vechiul sediu în care a funcţionat până acum, situat pe în zona Drumul Creţeştilor, într-o zonă mult mai accesibilă cetăţenilor, pentru o mai bună vizibilitate şi funcţionalitate.  Astfel, se vor scurta timpii de reacţie şi de intervenţie, iar activităţile procedurale se vor desfăşura în spaţii de lucru conforme.

„Am realizat aici, un adevărat hub administrativ, întrucât, laolaltă, aşa cum în permanenţă a fost conceptul administraţiei Sectorului 4, să se regăsească mai multe instituţii ale primăriei, respectiv ale statului român, care conlucrează în beneficiul oamenilor. Realizăm astfel o premieră în România, un parteneriat cu Ministerul de Interne prin Poliţia Municipiului Bucureşti, alături de care am realizat relocarea şi modernizarea Secţiei 26 de Poliţie, o secţie extrem de importantă şi reprezentativă pentru extinderea pe care Sectorul 4 o are, pe de-o parte. Pe de altă parte, necesităţile comunităţii sunt complexe. În ultimii ani, din păcate, consumul de droguri a crescut, este o problemă majoră a societăţii, de aceea am întreprins o serie de măsuri. Una dintre măsuri a fost aceea de a deschide aici centrul de consiliere, dedicat, în primul rând, tinerilor aflaţi în pericol. În plus, în perioada imediat următoare, vom lucra la planul de reabilitare şi a celorlalte secţii aflate pe raza teritorială a Sectorului 4”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, în cadrul unei conferinţe de presă.

Noul sediu al Secţiei 26 Poliţie a fost amenajat pe o suprafaţă de 1.000 de mp, la primul etaj al complexului comercial şi va găzdui Biroul Ordine Publică, Biroul Investigaţii Criminale, Biroul Criminalistic precum şi un Birou pentru eliberarea cazierului judiciar. Accesul în incinta secţiei de poliţie va fi unul securizat şi va fi asigurat independent de programul de funcţionare limitat al mall-ului.  

Utilitatea implementării unor servicii publice de calitate a fost remarcată şi de către senatorul Gabriela Firea, prezentă la eveniment.

„Îl felicit pe colegul meu, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă! Vedem aici o administraţie prietenoasă cu oamenii, o administraţie smart, digitalizată şi deschisă către cetăţeni. Acesta este motivul pentru care tot mai multe familii aleg să se mute în Sectorul 4, să trăiască, să iubească, să aibă locuri la creşe şi la grădiniţe. Să aibă un sector civilizat şi sigur. Astăzi, aici, se mai face încă un pas pentru a lupta cu infracţionalitatea, într-o strânsă colaborare între autorităţile statului, iar acest lucru arată că suntem determinaţi să ducem la capăt proiectele în urma cărora cât mai multe probleme ale oamenilor să fie rezolvate”, a declarat Gabriela Firea.

Eforturile depuse de administraţia locală a Sectorului 4 în domeniul siguranţei publice au fost evidenţiate şi de către chestorul de poliţie, Bogdan Berechet, directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

„Mă bucur să mă aflu la un eveniment menit să aducă un plus de valoare activităţilor pe care poliţiştii le desfăşoară zilnic în Capitală! Sunt convins că şi pe viitor, domnul primar al Sectorului 4, Daniel Băluţă, ne va sprijini şi-l asigur că din partea Poliţiei Capitalei va beneficia de toată susţinerea, mai ales că, împreună, ne dorim un oraş mai sigur pentru toţi cetăţenii. Schimbarea sediului secţiei 26 Poliţie s-a realizat pentru a facilita accesul cetăţenilor către poliţie, dar şi pentru a scurta timpii de reacţie, de intervenţie către toate evenimentele în care suntem solicitaţi de către cetăţeni. Totodată s-au creat condiţii optime de lucru pentru colegii noştri poliţişti”, a punctat şeful Poliţiei Capitalei.

Alături de Secţia 26 de poliţie, tot în sediul din Grand Arena Mall, funcţionează, începând de astăzi,  în baza unui protocol de asociere încheiat între Agenţia Naţională Antidrog şi Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, şi un nou Centru de consiliere şi informare antidrog.

În această nouă locaţie, amenajată pe o suprafaţă de 200 de mp, tot de către administraţia Sectorului 4, va funcţiona programul “Safe Space” dedicat 100% copiilor, unde vor fi oferite gratuit şi confidenţial servicii de informare şi de consiliere psihologică pentru adolescenţii, expuşi riscului consumului de substanţe interzise, care se află într-o perioadă dificilă, dar si pentru părinţii care doresc sprijin de specialitate. Aici, echipe formate din psihologi şi asistenţi sociali le vor fi alături adolescenţilor, în sesiuni de lucru individuale dar şi în grupuri de suport.

„Este un moment istoric, după 22 de ani de existenţă ai Agenţiei Naţionale Antidrog. Cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, şi vreau să-i mulţumesc domnului primar Băluţă, pentru acordul pe care şi l-a dat la prima idee pe care am creionat-o împreună, mulţumesc şi echipei domniei sale, care a lucrat alături de noi, pentru că primul centru pentru adolescenţi, primul centru în cadrul programului Safe Space, să poată fi, de azi, accesibil pentru toţi copiii din Bucureşti, şi nu numai. Vom asigura consiliere psiho-socială, cu ajutorul a patru psihologi şi doi asitenţi sociali, iar serviciile medicale vor fi asigurate cu sprijinul medicilor psihiatri, pediatri din cadrul Sptalului Obregia. Este foarte important pentru noi toţi, pentru Ministerul Afacerilor Interne, să venim cu această soluţie pentru copiii din România, pentru că de astăzi acest centru va fi exclusiv pentru ei. Este un serviciu gratuit, confidenţial şi de asemenea pentru familiile lor, care vor avea posibilitatea să se conecteze cu alţi părinţi care au mai trecut prin aceaşi situaţie, să vadă că nu sunt singuri şi că în spatele lor se află o echipă de specialişti antidrog, dar formată şi din autorităţile locale, care vor crea o comunitate sigură pentru ei”, a declarat comisarul şef de poliţie, Georgiana Ramona Dabija, directorul Agenţiei Naţionale Antidrog.

Urmare a investiţiilor publice derulate în ultimii ani de către autoritatea locală, Sectorul 4 a înregistrat o creştere demografică de amploare. Numai în ultimii 4 ani, au fost întemeiate, aici, în zona de sud a Bucureştiului, peste 8300 familii, iar numărul copiilor născuţi în aceeaşi perioadă a depăşit deja numărul 13.000. De aceea, pentru ca toţi cei care muncesc, iubesc şi trăiesc în Sectorul 4, autoritatea locală a căutat permanent cele mai bune soluţii care să ofere oamenilor acces facil la servicii publice de calitate şi totodată, un grad sporit de acces la informaţii care să soluţioneze în timp record nevoile fiecăruia dintre membrii comunităţii.

Modul de lucru implementat astăzi face parte dintr-un proiect extins de creştere a gradului de siguranţă a Sectorului 4, alături de măsuri precum montarea camerelor de supraveghere în zone cu un grad crescut de infracţionalitate, dezvoltarea reţelei stradale de iluminat public în special în zonele în care aceasta era deficitară, suplimentarea echipajelor de poliţie locală pe stradă. Măsurile luate în timp şi-au dovedit eficienţa, astfel încât cifrele arată că în decursul ultimilor ani, datorită acestor îmbunătăţiri, Sectorul 4 a devenit cel mai sigur sector din Bucureşti.

Astfel, potrivit statisticilor întocmite anual de către specialiştii Poliţiei Capitalei, dacă la nivelul anului 2016, coeficientul de criminalitate era la nivelul de 103,7% şi plasa comunitatea noastră într-o zonă de risc ridicat de comitere a infracţiunilor, în 2023, acest coeficient a scăzut până la 63,25%, riscul de producere a infracţiunilor fiind catalogat drept scăzut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].