Numeroase avioane care survolează Iranul şi-au schimbat brusc traseul

Aeroportul Internaţional Imam Khomeini din Teheran a fost închis pentru toate zborurile până la ora 07.00 GMT, potrivit unei notificări adresate aviatorilor postată de Administraţia Federală a Aviaţiei SUA.

Unele zboruri ale Emirates şi Flydubai care survolau Iranul vineri dimineaţă au făcut viraje bruşte pentru a ieşi din spaţiul aerian iranian, conform Flightradar24, anunţă Reuters.

Un zbor de la Dubai la Teheran a fost redirecţionat, după ce Aeroportul Internaţional Imam Khomeini din Teheran s-a închis. Un purtător de cuvânt al Flydubai a declarat pentru CNN că zborurile din Dubai către Iran au fost anulate.

„Zborul Flydubai FZ 1929 de la Dubai la Teheran pe 19 aprilie a revenit la Dubai din cauza închiderii Aeroportului Teheran (IKA). În conformitate cu NOTAM-ul emis, zborurile noastre către Iran astăzi au fost anulate. Siguranţa pasagerilor şi a echipajelor este prioritatea noastră”, a spus purtătorul de cuvânt.

Mai multe explozii au fost auzite în noaptea de joi spre vineri în Iran. Informaţiile privind un atac al Israelului asupra Iranului sunt contradictorii şi nu au fost confirmate de armata israeliană. Apărarea antiaeriană iraniană a fost folosită, iar Iranul a suspendat zborurile peste mai multe oraşe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].