Fraţii Maior sunt aproape de podiumul mondial de raliuri în Croaţia

Impulsionaţi de succesul obţinut de Simone Tempestini, colegul lor de la Napoca Rally Academy, în etapa europeană, cei doi au confirmat încă de pe primii kilometri ai asfaltului croat, instalându-se pe podium din a doua probă. Chiar dacă au făcut pană de nu mai puţin de 4 ori pe ultimele două probe din prima buclă a zilei, fraţii Maior au reuşit să gestioneze situaţia excelent şi şi-au consolidat poziţia.

„Pe ultima probă am pierdut zeci de secunde, însă era important să ajungem la finişul probei şi să revenim în parcul service pentru a rezolva situaţia. A fost o provocare peste care am trecut cu bine”, a spus Norbert Maior la finalul zilei.

Pilotul braşovean a reuşit şi o victorie pe a şasea probă specială, astfel că are asigurat cel puţin un punct în clasamentul mondial după această etapă. Pe modelul Ford Fiesta Rally3, acesta şi-a păstrat locul 3 până aproape de finalul zilei, cedând în a opta probă special în faţa australianului Taylor Gill, însă diferenţa este mică. Maior trebuie să recupereze 6 secunde în următoarele două zile pentru a-şi asigura un loc istoric pe podiumul juniorilor.

Sâmbătă sunt programate alte 8 probe speciale, care au o lungime de aproape 109 kilometri. Raliul va reîncepe la ora 8:30, ora României, cu proba Smerovišće – Grdanjci. Dacă s-ar menţine rezultatul de astăzi, atunci Norbert Maior ar urca până pe locul 5 în topul general al juniorilor în WRC.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].