Garbine Muguruza îşi anunţă retragerea din tenis după un an de inactivitate

A trecut mai bine de un an de când jucătoarea spaniolă nu a mai evoluat în circutul profesionist. Ea a pierdut în ultimul meci în faţa adolescentei Linda Noskova, la Openul de la Lyon 2023, aceasta fiind atunci a şasea înfrângere consecutivă, iar acum, ultimul meci din cariera sa.

Jucătoarea în vârstă de 30 de ani a câştigat două titluri de Grand Slam în carieră, la Roland Garros şi Wimbledon în 2016 şi 2017, învingându-le pe ambele surori Williams în finalele acestor turnee majore, şi a ajuns, de asemenea, pe locul 1 mondial în clasamentul WTA, având 10 titluri în palmares.

După ce a câştigat WTA Finals, a revenit în top 10 şi a fost număr 3 la sfârşitul anului 2021

Cu toate acestea, în ultimele luni, a devenit evident că Muguruza nu mai avea interes să îşi continue cariera în tenis.

Când a anunţat o conferinţă de presă pentru sâmbătă după-amiază, presa şi fanii au bănuit că ar putea anunţa fie retragerea, fie revenirea, iar din păcate pentru lumea tenisului, Muguruza a confirmat că nu va reveni pe terenurile de tenis.

Jucătoarea spaniolă şi-a anunţat retragerea din tenisul profesionist, recunoscând că este timpul să înceapă un nou capitol din viaţa ei.

„Simt că este timpul să deschid o nouă etapă, o nouă eră în viaţa mea. Am avut emoţii, am vrut să o spun. Mă simt bine, deşi cuvântul “retras” este puţin cam puternic.”

Ea s-a logodit cu iubitul ei, Arthur Borges, care era un fan al spanioloaicei pe care a cunoscut-o la US Open. Muguruza a început să dea lecţii de Zumba şi a declarat în mai multe rânduri că nu are intenţia de a reveni în circuitul WTA atât în octombrie, cât şi la începutul anului 2024.

Compatrioata Paula Badosa, una din fostele sale rivale şi jucătoare care a admirat-o pe Muguruza în copilărie, a fost printre primele care au felicitat-o în mediile sociale unde a scris:

„Tu ai fost oglinda în care m-am privit încă de când eram mică. Îţi mulţumesc Garbi pentru că ai dat atât de mult tenisului spaniol. A fost o plăcere să împart aceşti ani cu tine. Viaţă fericită, o meriţi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].