Locuitori ai Insulelor Canare ies la protest. Maifestanţii cer limitarea numărului de turişti

Motivul principal al nemulţumirii este impactul negativ al turismului asupra resurselor naturale şi a pieţei imobiliare. Localnicii se confruntă cu preţuri exorbitante la chirii şi lipsa locuinţelor accesibile, în timp ce insulele se luptă cu o criză a apei din cauza cererii tot mai mari din partea turiştilor, relatează The Guardian.

„Am ajuns la punctul în care echilibrul dintre utilizarea resurselor şi bunăstarea populaţiei s-a rupt”, a declarat Víctor Martín, purtător de cuvânt al mişcării „Canarias tiene un límite”: “Salariile sunt atât de mici încât nu acoperă costurile de bază ale vieţii”.

“Nu suntem anti-turism”, spune Martín. “Problema este un model care a fost construit în jurul unei clase de afaceri care nu vrea să asculte ce trebuie făcut şi cu o clasă politică care serveşte acea clasă de afaceri în loc să servească toţi cetăţenii”.

Unsprezece membri ai mişcării sunt în greva foamei de o săptămână pentru a protesta faţă de construirea a două proiecte de lux în Tenerife, pe care le descriu drept „ilegale” şi total inutile.

Anul trecut, 13,9 milioane de oameni au vizitat insulele, care au o populaţie de 2,2 milioane. Turismul reprezintă aproximativ 35% din PIB-ul arhipelagului, aducând 16,9 miliarde de euro doar în 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].