NASA se pregăteşte să repare telescopul NICER într-o misiune specială

NASA se pregăteşte pentru o rară ieşire în spaţiu pentru a repara o problemă critică cu telescopul NICER montat pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), informează Gizmodo. Lansat în 2017, NICER (Neutron star Interior Composition Explorer), un telescop cu raze X, a fost esenţial în studierea stelelor neutronice şi a găurilor negre. Cu toate acestea, în mai 2023, s-a descoperit o scurgere de lumină, afectând măsurătorile sale în timpul orelor de lumină pe ISS.

Repararea implică instalarea unor petice pentru a bloca lumina nedorită la detectoarele sensibile ale telescopului. Acest lucru este crucial pentru ca NICER să revină la operaţiile normale în fiecare moment al zilei. Designul complex al telescopului, cu 56 de concentratori de raze X din aluminiu acoperiţi cu umbrele compozite din carbon, prezintă o provocare unică pentru reparare.

Deşi NICER nu a fost iniţial proiectat pentru întreţinere, NASA este hotărâtă să abordeze problema. Echipa planifică să lanseze petice, într-o misiune de reaprovizionare mai târziu în acest an, pe care astronauţii le vor instala în timpul ieşirii în spaţiu. Având în vedere atât soluţiile de ieşire în spaţiu, cât şi cele robotice, ei îşi propun să se asigure că repararea este eficientă şi sigură atât pentru astronauţi, cât şi pentru ISS.

Această ieşire în spaţiu pentru repararea telescopului subliniază complexitatea şi riscurile implicate în menţinerea instrumentelor ştiinţifice în spaţiu. Deşi astronauţii au efectuat înainte reparaţii şi la alte observatoare precum Telescopul Spaţial Hubble, fiecare misiune prezintă propriile sale provocări. Cu toate acestea, NASA rămâne hotărâtă să se asigure că NICER îşi continuă cercetările vitale în misterele cosmosului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].