Ana-Maria Brânză va însoţi flacăra olimpică la Paris

„Cu mai puţin de 100 de zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Paris, îmi face mare plăcere să fiu gazda dumneavoastră aici, la Reşedinţa Franţei, pentru a vorbi despre pregătirile pe care le facem înainte de marele eveniment, şi mai precis două aspecte foarte importante. Primul se referă la prima mare celebrare publică legată de Jocuri, şi anume sosirea flăcării olimpice la Marsilia.

Conform tradiţiei, flacăra olimpică a fost aprinsă cu ajutorul razelor soarelui, în timpul unei ceremonii în sanctuarul din Olympia, în Grecia, unde aveau loc Jocurile Olimpice antice.

Această ceremonie a avut loc pe 16 aprilie. Apoi flacăra a ajuns la Atena pentru a se îmbarca pe Belem, o ambarcaţiune cu trei catarge, şi va traversa Marea Mediterană cu destinaţia Marsilia, unde va ajunge pe 8 mai.

Pe 9 mai, Ziua Europei, flacăra olimpică va traversa Marsilia, în cadrul unei mari sărbători populare, purtată de sportivi din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene care vor participa la o ştafetă specială a torţei olimpice. România va fi reprezentată de doamna Ana-Maria Brânză, campioană olimpică la scrimă, multiplă campioană mondială, o mare sportivă a României”, a afirmat Nicolas Warnery, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Ambasada Franţei.

Ana-Maria Brânză, acum consilieră a preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat că este la fel de emoţionată ca şi în perioada în care era în activitatea competiţională.

România a calificat până acum 79 de sportivi la JO de la Paris, la atletism, înot, box, kaiac-canoe, canotaj, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, polo pe apă, tenis de masă, lupte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].