O femeie moare prin eutanasiere după o luptă de ani de zile pentru o „moarte demnă”

Femeia suferea de o boală degenerativă. A murit prin eutanasiere, după ce o lungă bătălie în instanţă s-a încheiat cu o hotărâre istorică care i-a permis să îşi pună capăt vieţii cu asistenţă medicală, a declarat avocatul acesteia, relatează Reuters.

Ana Estrada, în vârstă de 47 de ani, a trăit în ultimele trei decenii cu o afecţiune rară şi incurabilă numită polimiozită, care provoacă slăbiciune musculară. Ea era imobilizată la pat şi avea nevoie de un dispozitiv de ventilaţie pentru a respira.

Ea a murit duminică, a anunţat avocata sa, Josefina Miro Quesada, pe X.

Estrada, psiholog, a mers în instanţă în 2016 să lupte pentru a avea acces la eutanasie, ilegală în Peru. În 2022, Curtea Supremă a naţiunii latino-americane a confirmat o hotărâre care i-a acordat Estrada o derogare pentru a-şi pune capăt vieţii.

Eutanasia este ilegală în majoritatea ţărilor, inclusiv în Peru, o naţiune majoritar romano-catolică. În America Latină, Columbia, Ecuador şi Cuba este permisă această practică în anumite condiţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].