Burkina Faso: Mai multe agenţii de presă străine au fost interzise de autorităţi

Imaginea articolului Burkina Faso: Mai multe agenţii de presă străine au fost interzise de autorităţi

Burkina Faso: Mai multe agenţii de presă străine au fost interzise de autorităţi

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost acuzată că a omorât 223 de civili, potrivit BBC.

Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Burkina Faso a anunţat că emisiunile de la reţeaua franceză TV5Monde vor fi suspendate timp de două săptămâni, iar accesul la site-ul său web va fi blocat. În plus au fost suspendate BBC şi radiodifuzorul american Voice of America.

Site-urile web ale radiodifuzorului german Deutsche Welle, ale ziarelor franceze Le Monde şi Ouest-France, ale ziarului britanic The Guardian şi ale agenţiilor africane APA şi Ecofin au fost, de asemenea, interzise.

Raportul realizat de organizaţia Human Rights Watch (HRW) susţine că masacrul din februarie ar fi fost o răzbunare faţă de localnicii care îi ajută pe islamiştii înarmaţi.

Guvernul militar al naţiunii vest-africane a negat acuzaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].