1 milion de salariaţi români au dat lovitura: Fără să ştie, aveau acţiuni la Philips, gigantul care a explodat cu 40% peste noapte pe bursă. Vedeţi dacă sunteţi pe listă

Cu peste 40% se apreciau acţiunile conglomeratului olandez Philips la mijlocul şedinţei de tranzacţionare de ieri de la Amsterdam, ducând valoarea de piaţă la circa 25 de miliarde de euro şi cotaţia la maximul ultimilor doi ani, conform Financial Times.

Dinamica venea în contextul în care producătorul de electrocasnice şi dispozitive medicale a anunţat că a soluţionat o dispută juridică privind aparatele sale care tratează probleme nocturne de respiraţie pentru suma de 1,1 miliarde de dolari.

Aproximativ un milion de salariaţi români investesc indirect în acţiunile Philips prin fondul de pensii private pilon II Vital, administrat de Carpathia Pensii. Fondul avea o expunere de 11,3 milioane de lei pe titlurile societăţii la finele lunii februarie, fiind astfel singurul fond P2 din România investit în compania olandeză.

Printre deţinerile în acţiuni străine ale Vitan se mai numără DHL Group, Commerzbank, Covestro, Siemens Energy şi United Internet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].